4 Haziran 2016 Cumartesi

Steam Oyunlarımı Nasıl Paylaşırım? Steam Aile Paylaşımı Rehberi

Steam Aile Paylaşımı, belirli kurallar çerçevesinde, Steam Kütüphanenizi (Yani Steam hesabınızdaki oyunları) paylaşmanıza olanak sağlayan bir sistem.
Steam kullanıcılarından en sık aldığımız sorulardan bazıları “Bir oyunu başka bir hesaba aktarabilir miyim?”, “Arkadaşımla/ailemle oyunlarımı paylaşabilir miyim?” şeklindeki sorular. Steam, büyük bir özgürlük ile oyun takas etmeye izin vermese de, Steam Aile Paylaşımı ile kütüphanenizdeki oyunları bir noktaya kadar paylaşmanıza olanak sağlıyor.
Bu rehberimizin devamında Steam Aile Paylaşımı’nı nasıl kullanacağınıza dair bilgileri ve Steam Aile Paylaşımı’yla ilgili sıkça sorulan soruları yanıtlayacağız.

Steam Aile Paylaşımıyla Nasıl Oyun Paylaşırım?

Steam Aile Paylaşımı sistemini kullanabilmek için, Steam ayarlarınızı yaparak Aile Kütüphanesi Paylaşımı özelliğini etkinleştirmeniz gerekir. Bu özelliği etkinleştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
  1. Öncelikle hesabınızın Steam Guard özelliğinin aktif olduğundan emin olmalısınız. Bunu sol üst köşedeki Steam > Ayarlar > Hesap sekmelerine girerek kontrol edebilir, eğer aktif değilse aktifleştirebilirsiniz.
  2. Steam Guard’ı aktifleştirdikten sonra, yine sol üst köşedeki Steam > Ayarlar > Aile sekmelerine girmeniz gerek.
  3. Aile sekmesindeyken kütüphanenize erişmesine izin vereceğiniz bilgisayara yetki vermeniz gerekiyor. “Bu Bilgisayarı Yetkilendir” butonuna tıklayın.
  4. Bunun ardından yetkilendirilmiş bilgisayarınızda kullanılan Steam hesaplarından hangilerinin kütüphanenize erişebileceğini ayarlamak için seçtiğiniz hesaplara da yetki vermelisiniz.

Steam Aile Paylaşımıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Başkasının benle paylaştığı oyunları oynayabilmek için internete bağlı olmalı mıyım?
Evet. Sizinle Steam Aile paylaşımı ile paylaşılan oyunları oynayabilmek için internete bağlı olmalısınız.
Oyunlarımı herkesle paylaşabilir miyim?
Steam Aile Paylaşımı, oyunlarınızı esasen aynı evde yaşayan aile fertleri ya da arkadaşlarla paylaşabilmeniz için geliştirilmiştir. Ancak güvendiğiniz herkesle paylaşmanızın önünde bir engel yoktur.
Ancak unutmayın, Aile Kütüphanesi Paylaşımını en fazla 10 bilgisayara ve 5 hesaba yetki vererek açabiliyorsunuz.
Tek bir oyunu paylaşmam mümkün müdür?
Hayır. Bu sistem sadece bütün Steam kütüphanenizi paylaşmaya olanak sağlar.
Kütüphanemi paylaştığım arkadaşımla aynı anda oyun oynayabilir miyiz?
Hayır. Paylaştığınız kütüphaneye aynı anda sadece bir kişi ulaşabilir. Aynı oyunu da oynayamazsınız, farklı oyunları da oynayamazsınız. Eğer paylaştığınız kütüphanenizden arkadaşınız oynuyorsa, siz oyuna girdiğinizde arkadaşınız oyundan çıkmak durumunda kalacaktır.
Arkadaşım benim paylaştığım oyunu oynarken banlanırsa ne olur?
Kütüphaneniz hile veya dolandırıcılık amacıyla kullanılırsa Aile Paylaşımı Sistemini kullanmanız yasaklanabilir ve VAC yasaklamasıyla karşılaşabilirsiniz. Halihazırda VAC yasağınız bulunuyorsa, bu oyunları paylaşmanız mümkün değildir.
Her oyunu Steam Aile Paylaşım sistemiyle paylaşmak mümkün müdür?
Hayır. Bazı oyunlar Steam Aile Paylaşımı sistemiyle paylaşılamaz. Özellikle 3rd party bir korsan koruma sistemine sahip oyunları paylaşamayabilirsiniz.

Unknown


Androblog Tasarımcısı,CEO,Founder. Direkt olarak patron.

1 yorum:

 

Copyright @ 2016 Androblog.

| Distributed By: SafeTricks & Techrar