9 Haziran 2016 Perşembe

İşte Android Versiyonlarının Güncel Kullanım Oranları

İşte Android Versiyonlarının Güncel Kullanım Oranları


Google tarafından oluşturulmuş işletim sistemi Android'in 6.0 versiyonu Marshmallow olarak adlandırılırken kullanım oranlarının da arttığı görüldü.



Android olarak adlandırılan Google işletim sistemi günden güne artan bir popülerliğe sahip. Üstelik güncellemelerin artık daha da hızlı alınmaya başladığı işletim sistemi Android 6.0 için istatistikler de paylaşıldı.
Marshmallow Artıyor!
Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Android 6.0 Marshmallow sürümünün Mayıs ayının sonu itibariyle yüzde 10'u geçtiği belirtildi. Bu oran oldukça yüksek bulunurken Mart ayında oran sadece yüzde 2.3 civarındaydı. Android Marshmallow sürümünün üç yaşından genç olan tüm cihazlara güncelleme ile sunulması kullanım oranlarını çok daha yükseltiyor. Özellikle 2017 yılına kadar düzenli olarak yapılacak güncellemeler ile birlikte çok daha fazla kişinin yeni işletim sistemini kullanmaya başlayacağı belirtilirken bu kullanım oranları da daha da artacak.
Google şu anda Android'in 6. sürümünün ardından yeni sürüm için hazırlıklarını sürdürürken özellikle 2017 yılı itibariyle kullanılması beklenen Android 7.0 ismi üzerinde karar verilmeye çalışılıyor. Yeni işletim sisteminin çıkacak olmasına karşın bundan sonra yapılacak üretimlerde üreticilerin daha çok Android 6.0 Marshmallow sürümünü telefonlarda tercih etmesi bekleniyor. Android kullanım oranları ve versiyon dağılımı ise şöyle;



Unknown


Androblog Tasarımcısı,CEO,Founder. Direkt olarak patron.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2016 Androblog.

| Distributed By: SafeTricks & Techrar